HISTORIA

Perinteinen Laitilan iltatori

Jo perinteeksi muodostunut Laitilan iltatoritapahtuma tarjoaa 6. elokuuta 2015 jazzkonserttikokonaisuuden, joka aloittaa tänä vuonna Jazzkukko-festivaalin. Torstai iltapäivän kuluessa sama konserttikokonaisuus esitetään sekä Laitilan Terveyskodissa, että myös jo viidettä kertaa järjestettävässä Kaukolan koti jazztapahtumassa. Torstain ohjelmassa huomiota halutaan kiinnittää erityisesti "varttuneesempaan" kuulijakuntaan ja tapahtumapäivää on tukenut Laitilan Kaupungin lisäksi Laitilan Terveyskoti.


Esiintyjät:


Erkki "Eki" Välilä

Erkki "Eki" Välilä (s.1939) on tunnettu erilaisista yhtyeistä jo aina 1960-luvulta. Erkki on ehtinyt tehdä töitä niin viihdemusiikin, kuin jazzinkin alueella ja on esiintynyt pitkän uransa aikana varmasti useimpien merkittävien suomalaismuusikoiden kanssa (mm. Esko Linnavalli, Laila Kinnunen, Matti Puurtinen, Severi Pyysalo).

Erkki aloitti keikkailun 11-vuotiaana ja 70-vuotispäiviinsä mennessä hän oli ehtinyt soittaa elämänsä aikana jo noin 8000 keikkaa. Erkki on Turun alueen kokeneimpia muusikoita ja tunnetuimpia usean eri puhallinsoittimen osaajia.

Erkki on levyttänyt kolme sooloalbumia (Lämmöllä-81, Haave-84 ja Hot Lime -91) ja on ollut mukana muusikkona lukemattomissa teatteri ja musikaaliproduktioissa.

Tänä vuonna Erkin täyttäessä 76 vuotta, Jazzkukko festivaali haluaa kunnioittaa tätä pitkän uran tehnyttä muusikkoa ja tarjoaa Laitilan iltatorille perinteisemmän swing henkisen konserttiosuuden Erkin astuessa Lassi Kouvon Quartetin vieraaksi


Lassi Kouvo

Pianisti Lassi Kouvo (s.1987) on kotoisin Vehmaalta ja aloitti instrumenttinsa parissa 6-vuotiaana. Hän opiskeli pianonsoittoa Vakka-Suomen musiikkiopistossa vuosina 1995-2005 ja Turun konservatoriossa vuosina 2005-2008. Lassi valmistui pop/jazz-musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta keväällä 2013. Hänen opettajiaan ovat olleet muun muassa Mikael Jakobsson, Jussi Fredriksson ja Joonas Pohjonen. Lassi vietti syksyä 2012 New Yorkissa saatuaan taiteilijaresidenssin Varsinais-Suomen taidetoimikunnalta. 2013 hän aloitti Pop & Jazz konservatorion tuntiopettajana. Lassi on täydentänyt ammattitaitoaan klassisen pianon opinnoilla Lahden konservatoriossa syksystä 2013 lähtien.

Lassi esiintyy paitsi isännöimillään jazzklubeilla torstaisin ja perjantaisin, myös soolopianistina ja muissa kokoonpanoissa eri yhteyksissä. Jazzkeikkoja Lassi on soittanut muun muassa Pori Jazzeilla, April Jazzeilla, Rytmihäiriöklubilla Juttutuvassa, Koko Jazz Clubilla, Birdlandissa, Sture Jazz Barissa, Storyvillessä, Monkissa Turussa ja Paapan kapakassa Tampereella. Lassin soittoa voi myös kuulla kitaristi ja säveltäjä V-M Kimasen 2014 julkaistulla albumilla Sunday Game, jolla soittavat myös Joonatan Rautio, Markus Ketola, Hannu Rantanen, Kalevi Louhivuori ja Sami Koskela.

Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=6wpjOsS6_WI


Kimmo Gröhn & Portterin vartijat

Cole Porterin musiikkia.

  • Laulu, Kitara: Kimmo Gröhn
  • Kontrabasso: O-P Kankimäki
  • Rummut: Juha Salminen

Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group