HISTORIA

Kari Antila & Peter Hertmans (BEL) Quartet

Kari Antila & Peter Hertmans (BEL) Quartet

Laitilan oma poika Kari Antila ei esittelyä kaipaa. Jazzkukko festivaalin perustaja ja luoja on ehtinyt pitkän uransa aikana asua mm. Belgiassa ja New Yorkissa ja musisoida monilla maailman tärkeimmistä jazz-estradeista useiden kansainvälisesti merkittävien jazzmuusikoiden kanssa.

Vuoden 2016 Kaupungintalon konserttiin Kari tuo parivaljakokseen Belgialaisen kollegansa Peter Hertmansin. Yhteistyö juontaa jo vuosien taakse ja Jazzkukko festivaalin konsertissa on tarkoitus julkaista Kari Antila & Peter Hertmansin keväällä 2016 Belgiassa äänitetty uusi CD.

Peter Hertmans ( s. 1960 Gent) on yksi Belgian tunnetuimmista jazzmuusikoista ja kitaristeista. Peter on julkaissut omalla nimellään jo kymmenen levyä ja toiminut sideman-soittajana useissa levytyksissä.

Peter on pitkän uransa aikana esiintynyt mm. Toots Thielemansin, Philip Catherinen, Richie Beirachin, Billy Hartin, Mark Levinen ja monien maailman kuuluisimpien jazzmuusikoiden kanssa.

Peter on esiintynyt ympäri maailmaa monilla tärkeillä jazz-festivaaleilla ja voittanut parhaan solistin palkintoja ( mm. puolassa 1987 ja Gaume jazz-Festivaalilla 1990) Peter vastaanotti Belgian arvostetuimman Django D'Or palkinnon 2006.

Peter toimii kitaransoiton opettajana mm. Brusselin Kuninkaallisessa konservatoriassa ja Lemmens-instituutissa Leuvenissa.

  • Kitara: Kari Antila
  • Kitara: Peter Hertmans (BEL)
  • Basso: Sal La Rocca (ITA)
  • Rummut: Lionel Beuwens (BEL)

WWW

www.kariantila.com

www.jazzinbelgium.com/person/peter.hertmans

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=WddSD6XgXZs

https://www.youtube.com/watch?v=3Lm6_nnIuuI


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group