HISTORIA

Ilpo Murtojärvi Quartet

Ilpo Murtojärvi Quartet

ILPO MURTOJÄRVI (s.1954) on turkulainen monipuolinen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja soitonopettaja. Hän on soittanut monissa kokoonpanoissa ja projekteissa niin pop-, rock-, proge- ja jazzmusiikkia kuin iskelmää ja teatterimusiikkiakin. Teatterikeikat, jazzkokoonpanot sekä opetustyö työllistävät Murtojärveä edelleen.

Ilpo Murtojärvi on syntynyt Huittisissa, mutta muutti alle parikymppisenä Turkuun Yellow-yhtyeen kitaristiksi. Varsinainen läpimurto tuli sittemmin legendaariseksi muodostuneen progebändi Kaamoksen riveissä vuonna 1978 ilmestyneen "Deeds And Talks” -albumin myötä. Kaamoksen jälkeen alkoi yhteistyö Jukka Alihangan kanssa. Tuloksena oli soololevy ”Avaus”ja mm. Tuula Amberlan "Lulu". Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Tuula Amberlan, Anna Hanskin, Anneli Saariston ja monen muun kanssa sovittajana ja muusikkona.

Murtojärvi on ollut kitaristina myös Severi Pyysalon levyllä ”Autumn leaves, Severi comes” sekä Riku Niemen ja Severi Pyysalon yhteislevyllä ”Marimba & Vibes”.

Suurelle yleisölle Ilpo Murtojärvi tuli tutuksi viimeistään televisiotyönsä kautta, kun hän soitti vakituisena kitaristina Yle TV2:n projekteissa "Tuttu jutusta" "Laulavaan sydämeen".

Nykyisin hän toimii lehtorina Turun konservatorion pop/jazz- linjalla.

Ilpo Murtojärvi Quartet esittää keikoillaan matkan varrella hyväksi koettuja kappaleita. Ohjelmistossa on omaa uutta ja vanhempaa materiaalia sekä kaikuja 1960-70 -lukujen jazzista.

Ilpo Murtojärvi valittiin Turku Jazz 2015 vuoden artistiksi. Tämä innoitti Ilpon säveltämään uutta materiaalia ja quartet sai uuden rumpalin. Turkulaisen quartetin muut jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo useiden vuosien ajan ja yhteistyö on ”hiostunut” saumattomaksi.

  • Kitara: Ilpo Murtojärvi
  • Saksofoni: Jusu Heinonen
  • Basso: Vesku Saloranta
  • Rummut: Oskar Suksi

Facebook

https://www.facebook.com/ilpomurtojarviquartet/?fref=ts

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=fLAbh6E0WA0


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group