HISTORIA

Peter Hertmans (BEL) Quartet feat. Pekka Pylkkänen

Peter Hertmans (BEL) Quartet feat. Pekka Pylkkänen

Peter Hertmans ( s. 1960 Gent) on yksi Belgian tunnetuimmista jazzmuusikoista ja kitaristeista. Peter on julkaissut omalla nimellään jo kymmenen levyä ja toiminut sideman-soittajana useissa levytyksissä.

Peter on pitkän uransa aikana esiintynyt mm. Toots Thielemansin, Philip Catherinen, Richie Beirachin, Billy Hartin, Mark Levinen ja monien maailman kuuluisimpien jazzmuusikoiden kanssa.

Peter on esiintynyt ympäri maailmaa monilla tärkeillä jazz-festivaaleilla ja voittanut parhaan solistin palkintoja ( mm. puolassa 1987 ja Gaume jazz-Festivaalilla 1990) Peter vastaanotti Belgian arvostetuimman Django D'Or palkinnon 2006.

Peter toimii kitaransoiton opettajana mm. Brusselin Kuninkaallisessa konservatoriassa ja Lemmens-instituutissa Leuvenissa.

Pekka Pylkkänen (s. 1964 Helsinki) on yksi Suomen arvostetuimpia saksofonisteja ja on niinikäân esiintynyt monilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja soittanut monissa tärkeissä suomalaisissa jazzyhtyeissä mm. UMO. Pekka on niinikään julkaissut monia levyjä omalla nimellään ja on toiminut opettajana mm. Helsingin ammattikorkeakoulu Metropolialla.

  • Kitara: Peter Hertmans
  • Basso: Sal La Rocca (ITA)
  • Rummut: Lionel Beuwens (BEL)
  • Sax: Pekka Pylkkänen

WWW

www.jazzinbelgium.com/person/peter.hertmans

www.pekkasmusic.com

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=Zi76URctuI4

https://www.youtube.com/watch?v=LB3xgJR_ijI

Spotify

https://open.spotify.com/artist/60tFE5H3fK81EhnJDSeAfl