HISTORIA

Severi Pyysalo

Severi Pyysalo

Vibrafonisti Severi Pyysalo on ensimmäisiä Sibelius-Akatemian kansainvälisesti menestyneitä jazzmuusikoita ja yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista jazzmuusikoista. Hänen uransa lähti nousuun 1980-luvun puolivälissä, kun hänellä oli mahdollisuus esiintyä Pori Jazz Festivaaleilla Sarah Vaughanin ja Paquito D' Riveran kanssa.

1990-luvulla Severi tunnetaan erityisesti yhteistyöstään Jukka Perkon kanssa, ja heidän yhtyeensä Perko-Pyysalo Poppoo voitti mm. Jazz Emma-palkinnon 1993 ja keikkaili laajasti myös Suomen ulkopuolella.

Severi on palkittu uransa aikana useilla palkinnoilla mm. Jazz-Yrjöllä ja hän on ollut Pori Jazzin vuoden taiteilija 1993. Severi on esiintynyt laajan uransa aikana ympäri maailmaa monien suomalaisten ja ulkomaisten jazzmusiikin legendojen kanssa kuten McCoy Tynerin, James Newtonin, Zoot Simsin ja Anders Jorminin kanssa.

Severi tunnetaan jazz-säveltäjänä, mutta hän on myös säveltänyt musiikkia mm. Helsingin juhlaviikoille, Radion sinfoniaorkesterille ja mm. Ylen Pikku Kakkosen Grimmin saduista kertovaan lasten ohjelmaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Severi_Pyysalo

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=e9HAc95MZJs

https://www.youtube.com/watch?v=grMsh4qZIFA

https://www.youtube.com/watch?v=-rN2rdB7y7s

Spotify

https://open.spotify.com/artist/2tK5yOmnRl2pNCS0dRHShw


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group