HISTORIA

Turku Jazz Orchestra feat. Sami Pitkämö (In the spirit of Frank Sinatra)

Turku Jazz Orchestra feat. Sami Pitkämö (In the spirit of Frank Sinatra)

Turku Jazz Orchestra, TJO, on keväällä 2012 perustettu 17 soittajasta koostuva big band, jossa vaikuttaa lähes 30 Turun seudulla toimivaa ammattimuusikkoa. Orkesterin taiteellisena johtajana vuoden 2018 alusta toiminut trumpetisti-sovittaja Tero Lindberg.

Orkesteri on saavuttanut nopeasti ammattimaisen taiteellisen tason ja sen monipuolinen ohjelmisto tarjoaa sekä klassikoita että tämän päivän jazzia. Vuonna 2012 orkesteri sijoittui toiseksi Suomen Big Band -mestaruuskilpailussa Imatra Big Band Festivalilla. Vuosina 2012-2017 TJO:n taiteellisena johtajana toimi säveltäjä-sovittaja-kapellimestari Vellu Halkosalmi.

Nuoresta iästään huolimatta Turku Jazz Orchestra on esiintynyt haastavilla ohjelmistoilla lukuisten kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Iiro Rantalan, Jukka Perkon, Severi Pyysalon, Sami Saaren, Timo Lassyn, Johanna Förstin ja Aili Ikosen kanssa sekä tuonut Turkuun kansainvälisiä jazztähtiä kuten belgialaisen trumpetistin ja säveltäjän Bert Joriksen(2014) ja ruotsalaisen jazzlaulajan Viktoria Tolstoyn (2017).

Marraskuussa 2016 Turku Jazz Orchestra julkaisi ensimmäisen levynsä ”Sulle salaisuuden kertoa mä voisin” yhteistyössä Alba Recordsin, Turun filharmonisen orkesterin, Johanna Iivanaisen ja Jukka Perkon kanssa.

www.tjo.fi

Sami Pitkämö

Sami Pitkämö

Sami Pitkämö (s. 1973) aloitti muusikonuransa pasuunaa soittamalla kotikaupungissaan Kauhajoella. Parikymppisenä Pitkämö muutti Helsinkiin opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon jazzpasuunan soittoa, ja samaan aikaan soitti ja sovitti Boston Promenaden riveissä, lauloi omassa Riemukupla-bändissään sekä sävelsi musiikkia moneen suuntaan.

Nykyisin Pitkämö johtaa bändejä television huippusarjoissa (Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada), sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin, johtaa omaa Sami Pitkämön Orkesteria ja tekee monenlaista yhteistyötä hyvän ystävänsä Lenni-Kalle Taipaleen kanssa duokeikoista yhteisen bändin esiintymisiin. Hän on myös yksi kuudesosa jo lähes legendaarista Hemma Beast- yhtyettä.

Lähinnä Pitkämön sydäntä lienee kuitenkin laulaminen ja oman musiikin tekeminen. Vuonna 2008 Sami julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttilevyn ”Lauluja Rakkaudesta Ja Vähän Muustakin”, ja tälle Emma- ehdokkuudenkin ansainneelle albumille odotamme nyt jatkoa. Samana vuonna, kun debyyttilevy julkaistiin, Pitkämö sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen.

Kahdenkymmenen vuoden ajan Pitkämö on saanut tehdä yhteistyötä monien alan legendojen kanssa ja samalla päässyt todistamaan myös uusien tähtien syntyä. Musiikki on vetänyt miestä ympäri maailmaa ja tutuksi ovat tulleet niin Eurooppa, USA, Afrikka, Aasia kuin Australiakin.

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=lBc3paCPt_c

https://www.youtube.com/watch?v=X5NralLoSx0

Spotify

https://open.spotify.com/artist/3CLyvXIIISgYwscevmC3xs?si=2cLckt9YShaXeg6pklJ16g


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group