HISTORIA

Veeti Kallio & Turku Jazz Orchestra

Veeti Kallio & Turku Jazz Orchestra

Veeti Kallio tuli ensi kerran tunnetuksi 1980-luvun lopussa a cappella -yhtye Veeti & The Velvetsistä, jossa lauloivat myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari. Kallio oli jonkin aikaa laulajana myös Leningrad Cowboys -yhtyeessä. Muita Kallion yhtyeitä ovat olleet muun muassa Veeti & Elastic Family, Veeti & Kallio Horns ja Veeti & The Hellvets.

Kallio on esiintynyt näyttelijänä Q-teatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväenteatterissa, Uuden Iloisen Teatterin musiikkikabareissa ja Turun Kaupunginteatterin rockmusikaali Kakolassa sekä elokuvissa kuten Kuutamolla. Veeti Kallio oli myös television nuortenohjelma Jyrkin yhtenä juontajana.

Talvella 2009 Kallio oli mukana Nelosen Kuorosota-ohjelmassa, jossa hän toimi Salon kuoron vetäjänä. Syksyllä 2011 Kallio osallistui MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -tanssikilpailuun parinaan Susa Matson. Vuoden 2017 lopussa Kallio oli kiinnitettynä Mamma Mia! -musikaaliin siitä potkut saaneen Tomi Metsäkedon tilalla

Jazzkukossa Veeti esittää funk, rock ja soul henkistä ohjelmistoa alkuaikojen Veeti & Velvets/ Elastic Family hengessä.

Viime vuonnakin Jazzkukossa esiintynyt TURKU JAZZ ORCHESTRA toimii Veetin komppiryhmänä ja yhdessä he ovat laatineet menevän ohjelmiston Jazzkukon lauantai-illan päätteeksi.

https://www.facebook.com/veetikallio

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=IVWDGzbtaUY

Spotify

https://open.spotify.com/artist/5HAVuxyZcK0INTQxlaK5Ra?si=zY9ouT1ER_mDBPaq58rYyg


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group