HISTORIA

Erja Lyytinen

Erja Lyytinen

Laitilan Kirkkopuiston Konserttiin saapuva Bluesin kuningatar Erja Lyytinen on pitänyt vauhtia yllä koronasta huolimatta!

Marraskuussa 2020 ilmestyi Lockdown Live - albumi, jonka saamat arviot ovat olleet ylistäviä Brittein saaria myöten, sillä onhan Lyytinen ja hänen energinen yhtyeensä (Tatu Back, Iiro Laitinen, Miika Aukio) parhaimmillaan juuri livenä. Livealbumi taltioitiin rajoitusten aikana, juuri Uudenmaan sulun päätyttyä, ja on huikean soittofiiliksen lisäksi jo itsessään historiallinen tallenne poikkeusaikana.

Kansainvälinen yleisö on myös huomannut Suomen Blueskuningattareksikin tituleeratun kitaristin taidot, kun Lyytinen sai merkittävän tunnustuksen sijoittuessaan vuonna 2020 Total Guitar – lehden lukijaäänestyksessä kategoriassa ”10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt” upeasti sijalle #2. Parhaan sijan sai Alice Cooperin bändissä soittava Nita Strauss. Lyytinen sai myös Vuoden Ilmiö 2020 - tunnustuksen Kuopion kaupungilta striimattuaan keikan yhtyeensä kanssa Novapoliksen katolta 65 metrin korkeudesta ympäri maailmaa, jota on katsottu Youtubessa yli 94 000 kertaa. Lyytiseltä ilmestyi myös oma nuottikirja Erja Lyytinen Songbook VOL 1 ja VOL2 pohjautuen Erjan uran varrella syntyneisiin sävellyksiin. Uransa aikana Lyytinen on soittanut maineikkaiden kansainvälisten tähtien kanssa, kuten Sonny Landreth, Jennifer Batten ja Carlos Santana sekä esiintynyt lukuisissa eri maissa aina Intiaa ja Yhdysvaltoja myöten noin sadan keikan vuosivauhdilla.

  • “Lockdown Live” is a triumph.” (Powerplay magazine, UK)
  • ”Lockdown Live” on reilu annos mestarillista, kotimaista bluesrockia.” (Kaaoszine)
  • “Lyytinen's intensity as Guitar Suprema matches her honesty and genuine passion as a singer” (Bluebirdreviews, UK)

https://erjalyytinen.com