HISTORIA

Peela feat. Kitarakilpailun 2021 voittaja Johannes Granroth

Peela

Nuoremman sukupolven jazztaitureista muodostuva kuusihenkinen Peela-yhtye esittää kitaristi-säveltäjä Johannes Granrothin sävellyksiä ja saapuu toistamiseen Laitilaan Jazzkukko kitarakilpailun 2021 voiton johdosta. Yhtyeen persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista ja neo-soulista, ja muusikoilla on tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaava rytminen meininki päätyy etenkin instrumentaali-kappaleihin, mutta Maja Mannila myös koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

Peela on perustettu vuonna 2016 ja julkaisi debyyttialbuminsa "Layers" toukokuussa 2018. Odotettu toinen levy "Stepping Stones" ilmestyi syyskuussa 2020. Yhtyeessä soittavat Johannes Granroth (kitara, laulu, sävellykset), Severi Sorjonen (rummut), Maja Mannila (koskettimet, laulu), Sami Leponiemi (saksofoni), Oliver Karttunen (basso) ja Mikko Antila (perkussiot). ”Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän”, Pentti Ronkanen hehkuttaa yhtyeen esiintymistä Suomijazz.com-sivustolla.

”Layers on hieno debyytti, joka lupaa hyvä tulevaisuudelle. Soitto on täsmällistä, muttei onneksi niin viilattua kuin monesti tässä jazzin alagenressä.” Jan-Erik Holmberg, Hufvudstadsbladet 12.9.2018

http://www.peelamusic.com

https://www.youtube.com/watch?v=WEpWgRrkmlc&t=1s


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group