HISTORIA

Mikko Iivanainen

Mikko Iivanainen

Mikko Iivanainen (s.1975) on huomattavan monipuolinen kitarataituri, joka on tehnyt yhteistyötä mm. Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen, Timo Alakotilan, Edu Kettusen ja Juhani Aaltosen kanssa.

Projekti sooloartistina alkoi vuonna 2019 ja ominaista siinä on tasaveroinen suhde kitaransoiton ja säveltämisen välillä. Ne ovat ikäänkuin kolikon molemmat puolet, jotka ruokkivat toisiaan.

Suurella soundipaletilla maalaava kitarataiteilija on julkaissut kolme sooloalbumia: Progesävyisen ensemble albumin Last Room (2014) sekä soolokitaralevyt A River Runs through It (2020) ja tuoreimpana Lullaby for Lost Souls (2023). Iivanainen esittää kappaleitaan sekä akustisella että sähkökitaralla.

’Musiikilla on todella suuri ja moninainen merkitys itselleni. Lohtu on yksi asia, jota saan sekä kuuntelijana että esittäjänä. Koen jonkinlaista vastuuta tuottaa sellaista musiikkia, jossa tämä elementti olisi läsnä. Ajatus siitä, että emme ole yksin tässä universumissa vaikka maailma ympärillä olisi kuinka sekaisin. Jos saan yhdessäkin kuulijassa tapahtumaan pienenkin liikkeen, silloin koen onnistuvani’.

”Iivanainen on ennen kaikkea sointipaletin mestari, näpeistä ja vehkeistä löytyy valtaisa soundivaikoima” -Suomijazz

"Mikko Iivanainen bends, swells and suddenly stops notes at the most microscopic level, as if Jeff Beck had dedicated himself exclusively to jazz over the past 30 years." -All About Jazz

www.mikkoiivanainen.com

www.facebook.com/mikkoiivanainenmusic

www.instagram.com/mikkoiivanainenmusic

https://open.spotify.com/artist/6UibpPVpf8NqFsgNKXbcHL?si=yqi2DxpRSeiEbusFTXtomQ