HISTORIA

Xantoné Blacq Band (UK/FIN)

Xantoné Blacq Band

Xantoné Blacq on yksi Lontoon tämän hetken arvostetuimpia nu-soul / jazz / funk -muusikoita, kirjoittajia ja yhtyejohtajia.

Xantoné kiertää oman musiikkinsa kanssa jatkuvasti ympäri Eurooppa joko brittiläisen, italialaisen tai suomalaisen yhtyeensä kanssa. Hänen "Jazz-Funk Safari" -illat Ronnie Scotts Jazz Clubilla ovat aina loppuunmyytyjä tapahtumia.

Pohjolassa ja Baltiassa Xantoné Blacq on tehnyt yhteistyötä Lontoossa asuvan suomalaisrumpalin Kari Paavolan kanssa jo vuodesta 2015. Xantoné on esiintynyt Karin kokoaman suomalaisen huippuyhtyeen kanssa pitkällä Suomen kiertueella ennen pandemiaa 2020 sekä Salo Jazzin, Juu Jääb Festivalin sekä Riga Ritmis -festivaalien yhtenä pääesiintyjänä.

Kesällä 2023 Xantoné Blacq palaa Suomeen ja mikä hienointa, hän ja yhtyeensä on yksi Jazzkukko-festivaalin lauantain pääesiintyjistä!

Laitilan lisäksi bändi esiintyy Summer Soul Sessions konserttisarjassa Puotilan Kartanon pihalla sekä Tallinnassa.

Xantonén oma konsertti on viihdyttävä ja lennokas matka soulin, jazzin ja funkin syövereihin hänen omien sävellysten sekä muutaman valitun cover-version tahdittamana.

Vuonna 2022-2023 Xantone on julkaissut kolme singleä, jotka ovat soineet Euroopan jazzradioissa taajaan.

  • Koskettimet ja laulu: Xantoné Blacq
  • Kitara: Aki Haarala
  • Basso: Heikki Laine
  • Rummut: Kari Paavola

Xantoné Blacq nousi suuren yleisön tietoisuuteen Amy Winehousen yhtyeen kantavana voimana ja hän on tehnyt upeita tribuuttikonsertteja Amyn yhtyeen kanssa tehden kunniaa Amyn musiikille – mm. suomalaisen UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraana Savoy-teatterissa.

Tämän lisäksi Xantoné on soittanut lukuisien brittiläisten huippumuusikkojen kanssa, ollut osana Paul Jacksonin The Headhunters -trioa ja tehnyt vuosia yhteistyötä Michael Urbaniakin rinnalla.

https://www.xanblacq.com/

https://open.spotify.com/album/6RMoF0fYf3Ly0m8ckpLUCS

https://www.youtube.com/watch?v=xRIXShfYa58