INFO

JAZZKUKKO JAZZKITARAKILPAILU 2023

Jazzkukko järjestää nuorille alle 30-vuotiaille jälleen kitarakilpailun, joka käydään käydään Laitilassa 20.7.2023 Jazzkukko-festivaalin yhteydessä.

Kitarakilpailu kohdentuu jazzkitaraan ”laajassa mielessä” ( jazz-bebop- fuusio-etnojazz yms.). Kitarakilpailun painopisteinä on afroamerikkalaisen musiikkiestetiikan eri alueet, mm. improvisaatio, tulkinta sekä erityisesti moninaiset rytmiikkaan liittyvät afroamerikkalaisen musiikin keskeiset ilmiöt.

Jazzkitarakilpailun voitti vuonna 2021 Johannes Granroth Helsingistä (Peela, Maja Mannila Trio).

Kitarakilpailun kansainvälisenä raatina toimii: Kari Antila (jazzmuusikko, kitaransoiton opettaja), Teemu Viinikainen (jazzmuusikko, kitaransoiton opettaja), Peter Hertmans (BEL) (jazzmuusikko, jazzkitaransoiton opettaja) ja Gilad Hekselman (USA) (jazzmuusikko)

Kitarakilpailun voittaja palkitaan julkisuuden lisäksi mm. vuoden 2024 Jazzkukko-festivaalin pääkonserttikeikalla (oman yhtyeensä kanssa, maksettu esiintyminen) ja muilla palkinnoilla (mm. 500 euron arvoinen lahjakortti Kitarapajalle Helsinkiin). Loppukilpailuun Laitilaan 20.07.2023 valituille finalisteille korvataan ruokailut sekä kohtuulliset matkakulut.

Kilpailun säännöt:

  • Kitarakilpailuun finaalikarsintaan osallistutaan lähettämällä YouTube-linkki kolmesta karsintakappaleesta. Kappaleet ovat vapaavalintaisia, mutta yhden kappaleista on oltava yksin soitettu ns. sooloesitys. Kaksi muuta kappaletta voivat olla soitettu kompin kanssa, mutta näiden kappaleiden olisi hyvä olla tempoiltaan erilaisia (esim. medium ja uptempo). Esitykset on soitettava yhtenä ottona videoilla. Kitaran voi äänittää DAW:n kautta, mutta se ei ole välttämättömyys. Myös yksinkertainen puhelimella äänitetty videoesitys on täysin kelvollinen. Videon ja audion teknisellä tasolla ei ole kisassa painotusta, kunhan esitys näkyy ja kuuluu selkeästi videolla.
  • Kitarakilpailun osallistujan on oltava alle 30-vuotias (1.7.2023).
  • Kitarakilpailun osallistujat lähettävät videolinkit osoitteeseen: jazzkukko@gmail.com
    Viitteeksi e-mailiin merkintä ”JAZZKITARAKILPAILU 2023”. Samassa e-mailissa on oltava esiintyjän yhteystiedot, nimi, osoite, puhelinnumero, syntymäaika sekä e-mail osoite sekä lyhyt kertomus kilpailijan tähänastisesta musiikkiurasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.
  • Kilpailun osallistumismateriaali on oltava toimitettu jazzkukko@gmail.com -osoitteeseen kokonaisuudessaan 30.06.2023 klo 24 mennessä.
  • Finaaliin valittaville ilmoitetaan viimeistään 8.7.2023 mennessä.
  • Loppukilpailu tapahtuu Laitilassa to 20.7.2023 klo 19 alkaen Laitilan torilla. Finalistit esittävät n. 20-25 min. ohjelman. Jazzkukko järjestää tarvittaessa backlinen vahvistimineen ja loppukilpailijat esiintyvät Jazzkukko housebandin kanssa halutessaan (käytettävissä olevat muusikot: Livio Almeida sax / Antonello Parisi pno / Nathan Francis bass / Aleksi Heinola drs)
  • Voittaja julkistetaan viimeistään 25.7.2023.

Lisätietoja saa lähettämällä e-mailia osoitteeseen jazzkukko@gmail.com tai Kari Antila p.0400-746443

TERVETULOA MUKAAN! Jazzkukko ry


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group