INFO

Tietoa Jazzkukko festivaalista ja sen historia

Jazzkukko festivaali on jazz- ja rytmimusiikin festivaali, jonka alku juontaa juurensa laitilalaissyntyisen kansainvälisen jazzuran rakentaneen muusikko Kari Antilan valinnasta Laitilan Vuoden Kukoksi vuonna 2014.

Laitilan kulttuurielämää rikastamaan tarkoitetun festivaalin järjestäjäorganisaatioksi perustettiin elokuussa 2014 yhdistys, joka toimii samalla nimellä Jazzkukko ry.

Nyt viidettä kertaa järjestettävä Festivaali laajentuu myös Uuteenkaupunkiin ja siellä Pakkahuoneen torille. Tarkoituksena on laajentaa toimintaa pienempien konserttien merkeissä koko Vakka-Suomen alueella Laitilan toimiessa Festivaalin koti- ja pääkonserttipaikkana.

Yhdistys on luonteeltaan yleishyödyllinen ja sen tarkoituksena on järjestää vuosittain taiteellisesti laadukas, laajasti jazz- ja rytmimusiikin kenttää esittelevä musiikkifestivaali. Jazzkukko ry pyrkii myös jatkossa tarjoamaan ja tukemaan jazz- ja rytmimusiikkia ja sen koulutusta alueella vuosittaisen festivaalin yhteydessä ja tarvittaessa muinakin ajankohtina. Tänä vuonna järjestetään jo neljännen kerran musiikkileiri festivaaliviikon alussa.


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLaitilan PuhelinosuuskuntaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group